Nieuws en updates

Voor het volgen van het laatste nieuws met betrekking tot onze activiteiten verwijzen wij u graag door naar de website van Museum Zaanse Tijd: https://zaansetijd.nl

Lees meer

Museum Zaanse Tijd vernieuwd

Sinds eind januari 2022 is Museum Zaanse Tijd weer open voor bezoekers. Er worden de laatste details ingevuld en uitgevoerd aan de grootste verbouwing die het museum in zijn 45 jarige bestaan heeft gehad. Kom kijken voor een nieuwe ervaring. Een reis door de tijd!

Stichting De Oude Tijdwijzer is blij dat het zowel financieel, als wat betreft bruiklenen en levering van energie heeft kunnen bijdragen aan deze nieuwe presentatie.
Bekijk ook de nieuwe website van het museum: https://zaansetijd.nl .

Lees meer

Kom helpen in Museum Zaanse Tijd

Op 1 juni gaat ons museum op de Zanse Schans weer open! Door alle corona maatregelen zal er een éénrichtingsroute worden ingesteld. Hierdoor is een dubbele bezetting noodzakelijk. Heb je altijd al de tijd willen helpen? De tijd doorbrengen in een sfeervolle en tijdloze ambiance?

Kom helpen om alles in goede banen te leiden in Museum Zaanse Tijd! Ontvang een dag(deel) onze bezoekers, houdt toezicht op naleving van de veiligheid en coronamaatregelen, help mee ons museum op de kaart te zetten!

Interesse? Neem contact op via: directeur@mnuurwerk.nl

Hopelijk tot snel in Museum Zaanse Tijd

Lees meer

1 juni 12:00 - Heropening Museum Zaanse Tijd

De Oude Tijdwijzer en de Stichting Tijdmeetkundige Collectie Nederland hebben zich de afgelopen weken in een razend tempo aangepast aan alle nationale en internationale ontwikkelingen. Zoals u wellicht gezien heeft, zijn veel evenmenten en musea nu online open en hebben wij een voor ons museum op de Zaanse Schans een geheel vernieuwde website. Ons museum gaat ook 1 juni om 12:00 weer open, uiteraard met alle nodige aanpassingen.

Lees meer

Activiteiten en COVID-19

Vanwege de ontwikkelingen omtrent het coranavirus (COVID-19) hebben wij ons ook genoodzaakt gezien al onze geplande activiteiten voorlopig uit te stellen.

Een zure beslissing omdat er veel tijd, geld en werk in zit om deze gfantastische evenementen zo geweldig te laten worden. Maar na een aantal dagen zakt de teleurstelling en maakt plaats voor nieuwe ideeën voor een uitgebreider programma voor een later tijdstip. Plannetjes waar we nog geen tijd voor hadden zullen nu wel uitwerken kunnen worden en zorgen dat de volgende edities nog groter, interessanter en gezelliger worden.

Lees meer

Nieuwe bruikleen aan Museum Zaanse Tijd

Vandaag is weer één van onze klokken in bruikleen gegeven aan Museum Zaanse Tijd op de Zaanse Schans.

Lees meer

Lezing bij Klokkenvrienden Nederland

Op 29 februari heeft onze voorzitter een lezing gegeven over 'Organisatie van Tijd' op de jaarvergadering van Klokkenvrienden Nederland (KVN)

Lees meer

Verhuizing Kenniscentrum over de TIJD

In de oude studio van de voormalige pianohandel Rippen en Rijken aan het Noordeinde 154 in Den Haag is Studio ClockWise het nieuwe kenniscentrum en bibliotheek van het TIJDmuseum. Op 10 februari is de bibliotheek van Stichting Museum en Archief voor Tijdmeetkunde (SMAT) overgebracht van het Zilvermuseum (voormalige Goud- Zilver- en Klokkenmuseum) in Schoonhoven naar de nieuwe locatie aan het Noordeinde 154 in Den Haag...

Lees meer

Bring & Discuss

Op zaterdag 8 februari 2020 was het weer tijd voor de traditionele Bring & Discuss biijeenkomst van de Antiquarian Horological Society - Dutch Section (AHS)...

Lees meer

Uit het depot… (1)

Deze serie is een duik in de collectie inventaris van de SMAT, Stichting Boomtime, Museum Zaanse Tijd en De Oude Tijdwijzer. Als eerste gewoon uit interesse in de collectie en hiernaast ook uit interesse in klokken, horloges en alles wat hier mee te maken heeft in het algemeen. Verder ook een aanzet om een eenduidig overzicht te verkrijgen van de gehele tijdmeetkundige collectie die inmiddels beheerd wordt door de STCN en die hopelijk zeer binnenkort weer te zien zal zijn in Het TIJDmuseum!

Aflevering 1 - Legaten en schenkingen

Lees meer