Het TIJDmuseum komt naar Den Haag!

De bibliotheek die nog in het Zilvermuseum in Schoonhoven staat, gaat op 10 februari 2020 verhuizen naar Den Haag: naar Studio ClockWise op het Noordeinde 154.
De achterburen zijn de paarden van de Koning - zowaar een locatie op stand!

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van een krachtig nieuw kennis- en ontmoetingscentrum. Dit zal de nieuwe centrale locatie worden waar allerhande activiteiten worden georganiseerd om kennis over, met en in de TIJD te delen! De planning is dat op 17 april 2020 de opening zal plaatsvinden en in het weekend van 18-19 april is er open huis – de uitnodiging hiervoor kunt u hier in één van de volgendeberichten tegemoet zien.


Ook de boekencollecties van de SMNU / Museum Zaanse Tijd en de Boom-Time collectie komen naar Den Haag. Voor dubbele boeken zullen op termijn nieuwe eigenaars worden gezocht.

Ook hebben we, dankzij de intensieve overleggen die wij al langere tijd met de Stichting Haegsche Tijd voeren, een plek gevonden voor ons Open Depot: het pand de RijnStroom – naast Paleis Noordeinde – op het Noordeinde 64A, ook in Den Haag.
Dit monumentale gebouw, ooit in 1923 gebouwd voor Hajenius heeft prachtige kelders met de condities om i.p.v. tabaksbladeren onze klokkencollectie uit de dozen te halen. Eindelijk ruimte en de tijd om te inventariseren, documenteren, na te kijken en eventueel te restaureren, zodat tentoonstellen en bruiklenen weer mogelijk wordt.

Ook zullen hier “niet-Zaanse” klokken vanuit Zaandam en de Boom-Time klokken collectie hun plekje krijgen.

We doen ook hiervoor nu al vast een beroep op iedereen om zich aan te melden om ons hierbij te helpen!
Geef je op via het contact formulier.